Copyright © 2013 by "Your Name"  ·  All Rights reserved  ·  E-Mail: yourname@domain.com
Designed by GOEMO.de
Új esély a gyógyulásra!
Copyright by Halihóóó Kft.   ­­­©    Minden jog fenntartva
Közvetlen környezetünkben számos energiát adó anyag található. Nem csak a napfény ad energiát, és nem csak a táplálék tesz erőssé. Létezik egy olyan energiaforrás, amely felett gyakran elsiklunk. Ez az ásványok ereje. Az ásványvilág ugyan olyan komplex és gazdag, mint a növény és állatvilág. Az ásványoknak van rezgésük, frekvenciájuk, amit le tudnak adni és be tudnak fogadni. Igaz, hogy az ásványoknak alacsonyabb a rezgésük, mint az élőlényeknek, ennek ellenére az emberre gyakorolt hatásuk nem elhanyagolható.
A kövek szépsége mögött meg kell látnunk az igazi értéküket, érzékelnünk a küldetésüket. A kövek világítanak, lüktetnek, energiát sugároznak, megvigasztalnak, erőt adnak, gyógyítanak, harmonizálnak.


Gyógyítás kövekkel

A kövekkel való gyógyítás mindenre kiterjedő terápiaforma. Hatással van a testre, a lélekre és a szellemre. A  kövek hatása  energiarezgéseiknek köszönhető.
Testünk valamelyik szerve ha zavart szenved, más frekvencián kezd rezegni. A megfelelő gyógykő alkalmazása révén az adott szervnek megfelelő eredeti frekvencia visszaállítható.
A gyógykövek alkalmazásának legelterjedtebb módja, hogy a testünkön viseljük őket, de nem szükséges feltétlenül magunkra aggatni a köveket. Rezgésük a test energiamezejében akár zsebben hordva  is -nagyon hatékony.
A másik használati mód, ha a követ  egy nyugodt időszakban - meditáció vagy akár egy délutáni szunyókálás során - adott ideig a test bizonyos pontjára helyezzük, vagy kezünkben tartjuk.
De tehetjük a köveket például a párnánk alá.
Feng Shui-ban a gyógyköveket a térenergia harmonizálására is használják - ehhez többnyire nagyobb méretű köveket alkalmaznak.
A kő rezgésének továbbítására ideális közeg a víz is. Fürdés előtt egy órával tehetjük a megfelelő köveket egy tálka hideg/langyos vízbe, majd ezt a vizet adjuk a fürdővizünkhöz. A köveket nem  tanácsos közvetlenül a fürdővízbe tenni, mert a túl forró víz egyes kövekben kárt tehet.

Hegyikristály

Csakra: minden csakra
Nyugati csillagjegy: mindegyik
Kínai csillagjegy: mindegyik
A hegyikristály minden gyógykövek „leggyógyítóbbika”: fokozza az összes többi kő hatását, erősíti a test minden funkcióját, kiegyensúlyozó hatást gyakorol a lélekre.
A legismertebb gyógyító kövek egyikének számít. Tiszta energiája minden más energiát mozgásba hoz.
Gyógyhatás: szinte lehetetlen felsorolni összes gyógyhatását, hiszen minden területre hat. Következzék ezért csupán egy röpke áttekintése annak, mely problémák esetén érdemes hegyikristályt használnunk.
Szem: erősítő, gyulladásgátló hatás, a hosszú olvasás, vezetés, képernyő előtt töltött idő utáni fáradtság esetén, szürke és zöldhályog ellen, tisztítja a könnycsatornákat.
Bőr: pattanások, vérzések, égési sérülések, ekcéma, hegesedési zavarok, bőrallergiák, csalánkiütés, bőrkiütések ellen.
Hát és izületek: izületi gyulladás, gerincoszlop tartáshibáinak korrigálása, porckorong panaszok, csípőgyulladás, lumbágó, hát erősítése, lazítás, hátfájás, gerinctörés, porckorong előreesés, gerincoszlop általános erősítése, a gerincoszlop sérülései vagy gyulladásai.
Vér: véredények tágítása, véredények szűkülése ellen, fehérvérsejt képződés.
Belek: hashajtó, szabályozza az emésztést, bélgörcsöket enyhíti, optimalizálja a gyomor működését, erősíti a béltájékot. Gyomorpanaszoknál - fekély és -fájás esetén, hasmenéses betegségeknél is hasznos.

További alkalmazási lehetőségek: az ellenálló képesség növelése, testi, lelki és szellemi kimerültség ellen, a tagok fáradtságérzete esetén, nyugattó, serkenti a tobozmirigy működését, a sejtképződést, oldja az energiarendszer blokádjait, hogy serkentse a tobozmirigyet. Érzéketlen testrészek, testtájak esetén, daganatoknál, egyensúlyi  zavarok esetén. Lázcsökkentő, görcsök, rángógörcsök esetén, élénkíti a pajzsmirigy tevékenységét, szédüléskor, ájuláskor, harmonizálja a két agyféltekét, erősíti az agyalapi mirigyet.

Utazási betegségnél, anyagcsere élénkítésére, pszichoszomatikus betegségeknél, negatív energiák levezetésére, aura tisztítása, erősítése és védelme, kifejezőerő növelése, lelki diszharmónia kiegyenlítése, az álomtevékenység javítása, felettes tudat aktiválása, felettes énnel való összeköttetés megteremtése, belső képek erősítése, segítség az ellazuláshoz, személyiség fejlődésének elősegítése, szellemi határok kitágítása, az intuició javítása, telepátia és tisztánlátás, médiális képességek kifejlődése, a lélek  a szellem és az értelem közti kapcsolat megteremtése, a betegségek okainak felismerése, tér atmoszférájának tisztítása, sorcsapások feldolgozása, lelki sebek gyógyítása, káros környezeti sugárzás csökkentése, negatív energiáktól való védelem, feltárja önmagunk megismerésének  útját, viselkedési minták felismerése, operatív munka a múltban és a jövőben.

Ametiszt

Csakra: gyökércsakra, korona csakra, napfonat-csakra
Nyugati csillagjegy: Kos, Szűz, Skorpió, Nyilas, Vízöntő, Halak
Kínai csillagjegy: Sárkány, Kakas, Disznó, Patkány, Tigris, Nyúl
Már az ókori görögök is olyan kőként ismerték, amely segít megőrizni a józanságot (használója olyannak látja a dolgokat, amilyenek). Az idegsejtekre kifejtett hatása révén javítja az agy koncentrációs képességét, de éppúgy  segít a migrénes rohamok esetében is. Az ametiszt elősegíti az ellazulást, ezért használata javasolt alvászavarok ellen. Kiegyensúlyozó hatással van a túlzott és hiperaktivitásra illetve a belső nyugtalanságra. Kiválóan használható a meditáció elmélyítésére. Tisztítja a vért és kiegyenlíti a vérnyomást, oldja a vérrögöket, ezért hatásos érproblémák és - görcsök esetében. Gyorsítja a vérömlenyek feszívódását. A szem betegségei is kiválóan kezelhetők segítségével: javítja a látást sőt a színvakság gyógyítására is használják. Mindezeken túl élénkíti a  hasnyálmirigy működését, serkenti az immunrendszert, de enyhíti a torokfájást is. Erősíti a légutakat és segít a tüdő betegségeinek leküzdésében. Hat az idegekre és az ízületekre, elősegíti a kötőszöveti húzódások gyógyulását. Az ametisztet a „szenvedélyek kövének” is nevezik, azt mondják róla, hogy a mániás viselkedések mindegyikére pozitív hatással van. A térenergia harmonizálásra is gyakran használják.

Rózsakvarc

Csakra: szívcsakra
Nyugati csillagjegy: Bika,Rák, Mérleg
Kínai csillagjegy: Kígyó, Bárány, Kutya
A legismertebb kövek egyike, ennek talán sokoldalú hatása a magyarázata. Viselhetjük testünkön, de elhelyezhetjük a minket körülvevő térben is.
Felhasználási területeinek rövid összefoglalása:
A lelki terhek megszüntetése, vízerek leárnyékolása, vérszegénység ellen, szívtáji fájdalom esetében, félelmi állapotokban, segít a harag feldolgozásában, erősíti az ereket, segít asztma esetében, nyugtatja és enyhíti a kedélyállapotot. Mozgási és egyensúlyi zavaroknál, kék foltok ellen, vérbetegségeknél, petefészek gyulladásnál, petevezeték gyulladásnál, vastagbélbetegségeknél, termékenység fokozására, érzelmi ridegség ellen, izgatottságnál, erőszakos hajlamok ellen, javítja a szövetek vérellátását, visszaadja a lelki egyensúlyt, erősíti a szívet, megelőzi a szívbajokat, aktiválja és harmonizálja a szívcsakrát, növeli a bátorságot, fokozza a szeretetet, szerelmi bánat ellen, menstruációs zavaroknál, sclerosis multiplex esetén, negatív rezgések és energiák ellen. Erősíti az idegeket, fokozza a romantikát, alvási zavarok és álmatlanság esetében, segíti az alkotó gondolatokat, elbizakodottság ellen.

Hematit

Csakra: gyökrécsarka
Nyugati csillagjegy: Kos, skorpió, Bak, Vízöntő
Sokan „vérkőként” ismerik. Magas vastartalma pozitív hatással van a vérképre, még vérszegénység esetén is hatásosnak bizonyult. Elmondható, hogy általában jó segítség a vashiánnyal szemben. Valósnak bizonyult az az állítás is, hogy segítségével jobb és egészségesebb bőrszín érhető el. A hematit kiválóan alkalmazható érelmeszesedés, arthrosis, lábdagadás, lábikragörcsök, visszerek és ínszalagrándulás, továbbá hátproblémák esetében. Véd az érelmeszesedéstől. Használatával a vérömlenyek és a véralvadékok sokkal gyorsabban elmúlnak. Aranyér esetén is alkalmazhatjuk. Fokozza a test regenerációs képességét, tehát hasznos segítség lábadozáskor. Emellett regeneráló hatással van a májra, így megkönnyíti a szervezet méregtelenítését. Elősegíti a sebek gyógyulását. Még a z égési sérülések is gyorsabban gyógyulnak a segítségével. A rendszertelen menstruáción is javít.  A terhesség alatti fáradtság enyhítésére kiválóan alkalmas. A hematit használatával javíthatunk életminőségünkön, fokozódik vitalitásunk.
Joao de Deus

Gyógyítás
Szent Ignác ház
Csoportos utazás
Gyakori kérdések
Magunkról
Utasaink írták
Hírlevél
Új esély a gyógyulásra!
Joao de Deus

Gyógykövek
Olvasnivalók
Főoldal
Vendégkönyv
Szent Ignác ház
Joao
Fotóalbum