Copyright © 2013 by "Your Name"  ·  All Rights reserved  ·  E-Mail: yourname@domain.com
Designed by GOEMO.de
Új esély a gyógyulásra!
Copyright by Halihóóó Kft.   ­­­©    Minden jog fenntartva
Beutazási szabályok

A Brazíliába történő beutazáshoz magyar állampolgároknak nincs szükségük vízumra, az útlevélnek azonban a hazautazástól számított hat hónapig még érvényesnek kell lennie.

Repülőgépen leszállás előtt belépő kártyát osztanak ki mindenkinek, amit a megérkezéskor a személyes adatokkal kitöltve az útlevél ellenőrzésnél kell majd leadni. Ennek egyik példányát visszakapjuk amit az ország elhagyásakor kell majd az útlevéllel együtt ellenőrzéskor bemutatni.

Ezen felül a repülőgépen vámáru nyilatkozatot is kiosztanak, amit szintén személyes adatokkal kell kitölteni, családonként egy lapot.

Valuta

Dollár vagy euró kivitele ajánlott (az euró helyszíni váltása valamivel kedvezőbb).
Hivatalosan pénzváltás ugyan csak bankokban van, de ettől eltekintve elterjedt, hogy néhány utazási iroda, üzlet is vált valutát, a banki árfolyamnál valamivel kedvezőbb árfolyamon.

A brazil pénzem a reál, többes számban reais.
Az átváltási árfolyamok napról napra változhatnak.
Nagyjából az alábbi árfolyamokkal számolhatunk:

1 euro =  2,50 - 2,60  reál
1 USD = 1,60  - 1,70 reál

Készpénzt és kisebb címleteket érdemes magaddal hozni.
Pénzváltás során próbálj meg több kisebb címletet kérni, mivel a helyi kis üzletek nagy címletekből sokszor nem tudnak visszaadni.

Néhány üzlet dollárt is elfogad fizetésként, de  az ilyen esetben átszámított árfolyam általában kedvezőtlenebb.

A hitelkártyával való fizetés Abadiániában nem elterjedt, a városban készpénz felvételére szolgáló bankautomata nincs, a legközelebbi ilyen lehetőség a 30 km-re lévő Anápolis nevű nagyvárosban található.

Nyelv

Brazíliában a portugál nyelvet beszélik.
A Casaban segítő önkéntesek beszélnek angolul. Abadiania lakói, az üzletek, panziók tulajdonosai között akadnak néhányan akik beszélnek az angolon kívül spanyolul,  olaszul és németül is.

Éghajlat

Az ország szubtrópusi éghajlatán a hőmérséklet az év folyamán nem sokat változik. A nappali hőmérséklet általában 30 fok, esténként, kora reggelenként valamivel hűvösebb. Ilyenkor egy könnyű pulóver, kiskabát hasznos lehet.
Az éghajlatot illetően száraz és esős évszakot különbözetünk meg.
A száraz évszak májustól októberig tart.
A hőmérséklet az esős évszakban is meleg, és bár többször esik az eső, azért a nap ha kisüt, ugyanolyan kellemes az idő, mint a száraz évszakban.  Ilyenkor azonban egy könnyű esőkabátot, ernyőt érdemes magaddal hozni.

Időeltolódás

A magyarországi időszámításhoz képest - 3 óra  a téli időszámításnál, -5 óra a nyári időszámításnál

Egészségügy

Ajánlott, de nem kötelező a sárgaláz elleni védőoltás. A védőoltással kapcsolatosan kérd ki a Nemzetközi Oltóközpont illetve kezelőorvosod véleményét!

Nemzetközi Oltóközpont  telefonszáma: 1 215 0756
Rendelési idő: hétfő-kedd- szerda-csütörtök: 9-12 óra
Cím: 1097 Budapest, Gyáli u. 2-6. (E épület oldalszárny)

Az oltóközpont honlapja:

http://efrirk.antsz.hu/down/kulso/jogszabalyok/oltas.html 

Fontos: a csapvíz nem iható, fogmosásra azonban alkalmas!

Biztonság

Abadiania  egy szerény  közép brazíliai vidéki városka. A külföldi utazók  folyamatos érkezése sajnálatos módon  néhány nemkívánatos elem érdeklődést is felkeltette.

Itt tartózkodásod alatt ne felejtsd el, hogy egy fejlődő országban vagy és a Casa mindenki számára nyitva van, azokat is beleértve, akik hajlamosak elvenni azt, ami nem az ő tulajdonuk. Figyelj arra, hová teszed a dolgaidat! Amikor a meditációs teremben ülsz, pénztárcád és a  szobakulcsod a zsebedben legyen, nem pedig a táskádban. Nagyon sajnáljuk hogy ez így van, de a Casa az elveszett vagy ellopott tárgyakért nem tud  felelősséget vállalni.

Éjszaka kérünk, hogy a főúttól távolabb ne sétálj egyedül! Ha a városban sétálsz ne vigyél magaddal értéket vagy nagyobb összegű pénzt! A panzió szobában se hagyj elöl készpénzt!

Gyakorlati információk

Öltözködés

Kényelmes, laza fehér színű ruházatot hozz magaddal a Casa napokra (szerda, csütörtök, péntek). Egyéb napokon bármilyen színű, egyszerű, kényelmes, sportos viselet megfelelő. Hasznos lehet továbbá napvédő krém, kalap, kényelmes cipő. Az utak porosak, eső esetén sárosak - jobb cipőt nem érdemes hozni. Fürdőruha is szükséges a vízeséshez.

Áram

220 V, 50 Hz. Az otthonról hozott elektromos készülékek földelt dugójához átalakító szükséges. Nem földelt dugóhoz (telefontöltő) átalakító nem kell.

Költségek

A gyógyítást  Joao ingyenesen végzi. A gyógynövény kapszulákért vagy a kristályágyas kezelésért kell csak külön fizetni, amennyiben valamelyiket igénybe veszed.
A teljes ellátást, reptér - panzió - reptér költségét tartalmazza a részvételi díj.
Ezen felül az alábbi személyes költségek merülhetnek fel.


Telefon

A közeli Frutti’s bárból a legcélszerűbb nemzetközi hívások kezdeményezése.
Három perces beszélgetés kb. 3 reál (a számlálást a kicsöngés kezdetétől számítják, foglalt, nem felel esetén is számolják az időt.

Nemzetközi hívásnál tárcsázni kell először a 0021 vagy 0023-t, azután az ország hívószámát (Magyarország esetén 36) utána pedig a körzetszámot
Mobilszám esetén 30, 20 vagy 70 illetve a város  körzetszáma (06 nélkül)  majd a telefonszám következik.

Skype, viber hívások

Internetes tarifával (2 reál / óra összegért)  az otthoniakkal számítógépes kapcsolat segítségével tudunk beszélni internet kávézóból (fejhallgató, webkamera van a számítógépekhez csatolva).

Helyi hívások

A helyi telefonszámok 7 jegyűek. Ha Abadianián belül telefonálunk, akkor nem kell körzetszámot tárcsázni. Abadianián kívüli hívások  esetén kell egy előhívószám és a körzetszám.

Az előhívószám azt határozza meg, hogy melyik telefontársaság fogja az összeköttetést biztosítani.  A normál előhívószámok. 014, és 021. Ha például az anapolisi 3113001 telefonszámot akarjuk felhívni, akkor így kell tárcsázni: 014-62-3113001.

Mobiltelefon

Tájékozódj az itthoni szolgáltatódnál a hívásindítás és hívásfogadás brazíliai árairól, illetve ha még nem tetted meg korábban, a nemzetközi roaming/barangoló szolgáltatást még itthon aktiválni kell.

Internet

A legközelebbi Internet elérhetőség (Internet kávézó) a szállástól kb.100 m-re van. Az Internet használat díja itt óránként 6 reál.
Távolabb, a szállásunktól kb. 5-600 méterre több másik internetezési lehetőség is található, 2 reál/óra áron. A számítógépek skype hívásra alkalmasak (fejhallgató, web kamera van)

A panziónk közelében (kb.100 m-re) ingyenes WIFI-lehetőség is van, ahol saját laptoppal lehet internetezni.

Vásárlás

Abadiania-ban találunk supermarketeket, ahol az itthonihoz nagyjából hasonló áron beszerezhetők az alapvető használati tárgyak.
Vannak továbbá helyi kézműves termékeket árusító üzletek is.
Kedvező áron vásárolható hegyi kristályok, féldrágakő (ametiszt, rózsakvarc) ékszerek, rózsafüzérek, Amazonas vidéki növényekből, gyümölcsökből készült természetes kozmetikai szerek - tusfürdők, testápolók, (kb. 25 - 30 reál)  illatszerek, továbbá függőágyak (35 - 40 reál) , fehér színű ruhák.

Egyéb árak tájékoztató jelleggel:

Frissen préselt narancslé: 3 reál, kókuszlé 2 reál, kávé 2-3 reál, alkoholmentes gyümölcskoktél 5-6 reál. Külön javasoljuk egy helyi gyümölcsből, az acai-ból (ejtsd aszai) készült lé fogyasztását, aminek nagyon magas vastartalma van.
Mosatás: 2 reál / ruhadarab.

Egyéb helyszíni kiadásokat jelenthetnek az alábbi gyógyító kezelések:

    - kristályágyas kezelés (20 perc, 20 reál) - ebből a kezelési módból a kint tartózkodás ideje alatt 4-5 is javasolt.
  - operációs beavatkozás utáni golgotavirág kapszulák (5-6 dobozzal = 50-        60 reál).

Ha a két hét kint tartózkodás ideje alatt több operációs beavatkozásra kerül sor, akkor annyiszor 5-6 doboz golgotavirág kapszula kerül felírásra.

A Casa közelében lévő, szent helyként tisztelt vízeséshez taxival lejutás (az oda-visszaút taxinként 20 reál költséget jelent). Ide a kint tartózkodás ideje alatt többször is érdemes csoportosan lemenni.

Kirándulások

A helyszínen igény szerint egész napos fakultatív kirándulás szervezhető egy  nagyon szép vízeséshez (Salto Corumba), és egy hangulatos, Szentendre-szerű műemlék kisvárosba, Pirenopolisba. (kb 40 perces autóút) Ennek költsége a résztvevők számától függően kb. 60 reál (+ ebéd a helyszínen + nemzeti park belépő (10 reál).

A kirándulással kapcsolatosan fontos információ: ne felejts el, hogy elsősorban gyógyulni jöttél ide és ne tervezd a Casaban töltött idő alatt Brazília más részeinek megtekintését.

Az entitások hangsúlyozzák, hogy  a gyógyulásodat  kockáztatod, ha Abadianiát az itt tartózkodásod ideje közben hagyod el. Ne tervezz fárasztó utazásokat az itteni tartózkodásod után sem. Felépülésed a hazautazásod után 40 napig is eltarthat.

Ha Brazília más részeit (pl. Rio de Janeiro) is szeretnéd megnézni az utazásod során, akkor javasolt az  abadianiai érkezés előttre időzíteni ezt a programot és semmiképpen sem a gyógykezelések után a hazaútban!
Joao de Deus

Gyógyítás
Szent Ignác ház
Csoportos utazás
Gyakori kérdések
Magunkról
Utasaink írták
Hírlevél
Új esély a gyógyulásra!
Joao de Deus

Előkészületek, tudnivalók
Olvasnivalók
Főoldal
Vendégkönyv
Utazási szerződés
Bemutatkozás
Díjak és szolgáltatások
Időpontok
travel@halihooo.eu
Joao
Fotóalbum