Copyright © 2013 by "Your Name"  ·  All Rights reserved  ·  E-Mail: yourname@domain.com
Designed by GOEMO.de
Új esély a gyógyulásra!
Copyright by Halihóóó Kft.   ­­­©    Minden jog fenntartva
Csakra


Ókori  India szankszrit nyelvéből ered a szó,  melynek jelentése: kerék.
A csakrák  egyfajta energiakerekek - forgók, melyek biztosítják a szervezet energiaáramlását. Ezeken keresztül vesszük fel az energiát a mindennapi életünkhöz, illetve ezekből a pontokból jut tovább a felvett energia testünk különböző pontjaihoz, szerveihez.
Ezért nagyon fontos, hogy a csakrák jól működjenek - az adott csakrához tartozó szervek  megfelelő energiát kapjanak.
A csakrák elhelyezkedésüknek megfelelően áthatják a testet: befolyásolják nemcsak a szervek müködését, de az érzelmeket és a gondolatokat is.
Csak akkor egészséges az ember és érzi jól magát, ha minden csakrája kiegyensúlyozottan és optimálisan működik.
A környezeti befolyások, a helytelen táplálkozás, a stressz vagy a negatív gondolatok megzavarják a csakrák működését,
Ez a zavar megmutatkozhat energiahiányban, de akár valamely csakra fokozott működésében is, amely aztán lelki problémákhoz, közérzeti zavarokhoz, szervek működési zavaraihoz, sőt a legrosszabb esetben akár krónikus betegségekhez is vezethet.
Ha a csakra normálisan működik (vagyis az óramutató járásával megegyező irányba forog), akkor a csakra nyitott, így fel tudja venni a környezetből az energiát.
A csakrák által felvett energia a gerincoszlop mentén lentről felfelé áramlik - a meridiánoknak nevezett energiacsatornákon.
A meridiánokat tehát a csakrák látják el energiával.
A csakrák energiája kifelé is sugárzik, ez alkotja az aurát.
Ahogy öregszünk, csakráink egyre kisebbek lesznek.
A test elülső oldala általában finom anyagi energiát vesz fel, míg hátulsó oldala energiát ad le.  A korona és a gyökér csakra kivételével, minden fő csakrának van egy aktív és egy passzív része. Az aktív rész elől, a passzív rész hátul helyezkedik el.
Minden csakra a test bizonyos területének jóllétéért felelős: a csakrák mindegyikéhez rendelhetők meghatározott feladat-és hatáskörök, valamint ezenfelül bizonyos színek, hangok és elemek
.
7 fő csakra (alulról felfelé)

Gyökércsakra

Színe: tűzpiros
A végbélnyílás és a nemi szerv között helyezkedik el, a farokcsonttal áll összeköttetésben és lefelé nyílik.

A csakrához tartozó szervek

Minden ami szilárd és tömör, a gerincoszlop, a csontok, a fogak és a köröm, valamint a végbélnyílás, a vastagbél, a prosztata, a vér és a sejtfelépítés.
Szervi elváltozások, amelyek helytelen működésekor lépnek fel: aranyér, vastag- és végbél betegségek, sipoly, isiász (ülőideg-gyulladás), súlyproblémák, vese-, hólyag-, epekő, magas- és alacsony vérnyomás, fogínygyulladás, hasmenés, székrekedés, izomgörcs, hideg végtagok, hólyag- és gerincproblémák, reuma, izületi betegségek, vizelési problémák jelentkezhetnek.
A biztonság, a túlélés, a pénz, az otthon, a munkánkkal teremthetõ létbiztonság kérdései, vitalitás, fizikai erőnlét kapcsolhatók ehhez a csakrához.
Nem kiegyensúlyozott működése esetén lelki síkon félelmek, depresszió, alvászavarok, agresszivitás, kapzsiság, mohóság, bizonytalanság, egzisztenciális problémák, túlzott ragaszkodás és anyagiasság, perfekcionalizmus és birtoklási vágy léphet fel.
A természetben való tartózkodás, kerti munkák, sport, mozgás sokat segíthet a csakra harmonizálásában. Szükséges továbbá a pozitív megerősítés, miszerint biztonságban és szeretve vagyunk itt a Földön, értékesek és szerethetők vagyunk, az életet elfogadjuk.

Szakrális / szex csakra

Színe: narancssárga.
A nemi szerv és a köldök között helyezkedik el. A keresztcsonttal áll kapcsolatban, és előre nyílik.

A csakrához tartozó szervek

Medence, ivarszervek, vese, hólyag, mindennemű testfolyadék, mint a vér, nyirok, emésztőnedvek és sperma.
Érzelmi és mentális jelentése:  szexualitás és párkapcsolat, alkotókészség
A csakra helytelen működésekor orgazmus problémák, impotencia, terméketlenség, kreativitás hiánya, étkezési problémák, bélgörcsök, menstruációs zavarok, petefészek, méh és here problémák, elhízás, derék panaszok jelentkezhetnek, melyek a lelki síkon szexuális viselkedési zavarokban, felfokozott nemi vágyban, partnerkapcsolati problémákban, másik nemtől való félelemben nyilvánulhatnak meg.
A szexuális csakra helyes működésének az érdekében fontos a mások felé való nyitottság, kreativitás erősítése és gyakorlása, művészettel való foglalkozás, iránta való érdeklődés.

Napfonat /köldök csakra / solar plexus

Színe: sárga, egészen az aranysárga árnyalatig.
Körülbelül, kétujjnyira található a köldök felett, és előre nyílik.

A csakrához tartozó szervek

A derék, hasüreg, az emésztési rendszer, a gyomor ,a máj, a lép, az epehólyag és a vegetatív idegrendszer.
Megfelelõ mûködés esetén boldognak, szabadnak érezzük magunkat, úgy érezzük megfelelõen cselekszünk, optimisták vagyunk, rendben van a munkánk, jó helyen vagyunk, sugárzik belőlünk az életerő.
Blokk a napfonat csakrában: túlzott racionalizmus, hatalmi vágy, elégedetlenség, ingerültség, önbizalomhiány, félelem, szorongás, kedvetlenség, bizonyításvágy, idegesség, sikertelenségérzet, irigység, maximalizmus.
Fizikai síkon gyomorfekély, epepanaszok, emésztési problémák, cukorbetegség, májbetegségek, szemproblémák jelentkezhetnek.
A napfonat csakra helyes működésének visszaállításában fontos önmagunk elfogadása és kifejezése, a hatalom, akarat és erő helyes gyakorlása, érzelmek kimutatása.

Szívcsakra

Uralkodó színe a zöld
A mellkas közepén, a szív magasságában helyezkedik el, és előre nyílik.

A csakrához tartozó szervek

A szív, a gerinc, nyak és derék közötti része, a mellkas és melléküreg, a tüdő alsó tájéka, a vér és vérkeringési rendszer, valamint a bőr.
Érzelmi és mentális jelentései a nyitottság, a szabadság, nyugalom, a nagylelkűség,  mértéktartás, igazságosság, objektivitás. Ezen csatornán keresztül történik minden megélésünk elfogadása, az odaadás, a feltétel nélküli szeretet érzése.
Kiegyensúlyozatlan működése esetén szeretetéhség, szeretet-függőség, gyűlölködés, harag, agresszivitás és embertársaink iránti érdektelenség léphetnek fel. Fizikai síkon szív- és keringési zavarokban, az immunrendszer gyengeségében, allergiákban, autoimmun-, tüdő és daganatos megbetegedésekben nyilvánul meg.
Helyes működéséhez a szeretet adásának és elfogadásának képessége, szeretetteli gondolatok, embertársaink felé szeretettel, önzetlenül és bizalommal való fordulás szükséges.

Torokcsakra

Színe: világoskék, ezüstös kék, zöldeskék.
A gégefő alatt helyezkedik el, pajzsmirigy környékén, a Nyaki csigolyából indul ki és előre nyílik.

A csakrához tartozó szervek

A nyak, tarkó, az állkapocs területe, a fülek, a hangképző szervek, a légcső, a hörgők, a tüdő felső tájéka, a nyelőcső és a karok.
Érzelmi és mentális szinten hozzátartoznak: együttmûködés, információs energia, kommunikáció, objektív megismerés, inspiráció, mûvészi kifejezés, õszinteség, nyitottság, függetlenség, egységérzés.
Működési zavara esetén érzelmi síkon önkifejezési problémákban, különböző beszédzavarokban, hallás- vagy olvasásproblémákban, fecsegésben, hazudozásban, meggondolatlanságban, félénkségben nyilvánul meg.
Fizikai síkon fülproblémák, asztma, köhögés, megfázás, mandulagyulladás, nyelvproblémák, torokfájás, köhögés, bronchitis, mandulagyulladás, nyakfájdalmak, sclerosis multiplex, valamint száj- és tüdőproblémák jellemzik helytelen működését.
A torokcsakra hatékonyan harmonizálható kommunikációs gyakorlatokkal, verbális és testbeszéd szintjén, a kifejezőkészség tudatos gyakorlásával, zeneterápiával.

Homlok / Harmadik szem csakra

Színe: indigókék vagy ibolyakék
Az orrgyök felett egy ujjnyira, homlok közepén található, és előre nyílik.

A csakrához tartozó szervek

Az arc, a szem, a fül, az orr, a melléküregek, a kisagy valamint a központi idegrendszer.
Az érzelmi intelligencia, spirituális tudat és belsõ látásunk helye ez a csakra.
Ehhez a csakránkhoz tartozik: szellemi energia, tisztánlátás, intellektus, emlékezet, szellemi akarat, intuíció, imagináció, szellemi gyógyítás, holisztikus szemlélet.
A csakra diszharmonikus működés esetén tanulási nehézségeket, rémálmokat, túlzott racionalizmust, materializmust, fanatizmust, másokkal való manipulációt, pszichés zavarokat, feledékenységet, butaságot eredményez. Fizikai síkon fejfájás, migrén, rövid- és távollátás, zöld hályog formájában nyilvánul meg.
E csakra működésének a helyreállításához együttműködés, információs energia, kommunikáció, objektív megismerés, inspiráció, művészi kifejezés, õszinteség, nyitottság, függetlenség, egységérzés szükségeltetik.

Koronacsakra

Színe: ibolyakék, fehér, de aranyszínű is lehet.
A fejünk tetején, a közép választópontokon található, és felfelé nyílik.

A csakrához tartozó szervek

Nagyagy. korona csakra szintjén elérjük a teljes szabadságot, felelősséget vállalunk életünkért és bízunk a megérzéseinkben és a belső vezetésben.
Érzelmi és mentális jelentés tartalma  a tiszta, tökéletes lét, isteni energia, isteni tudat, a nyugalom, az egységérzés, teremtésvágy , a más világokkal való kapcsolat és a túlérzékenység.
Csökkent működés esetén: bizonytalanság, céltalanság, halálfélelem, értelmetlen élet érzés, felszínesség, kicsinyesség, a hozzá tartozó testrészekkel kapcsolatos zavarok jellemzõek.
Joao de Deus

Gyógyítás
Szent Ignác ház
Csoportos utazás
Gyakori kérdések
Magunkról
Utasaink írták
Hírlevél
Új esély a gyógyulásra!
Joao de Deus

A csakrákról
Olvasnivalók
Főoldal
Vendégkönyv
Joao
Fotóalbum